ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Εκφράζουμε την μεγάλη ικανοποίηση μας για την άψογη διεξαγωγή των λαϊκών εκλογών για ανάδειξη του τριπρόσωπου, από το οποίο θα επιλεγεί ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Ευχόμαστε δε ο ίδιος σεβασμός προς την δημοκρατία επικρατήσει και κατά την εκλογή που θα ακολουθήσει εντός Ιεράς Συνόδου και δεν θα επαναληφθούν φαινόμενα όπως εκείνα του 2006.

Η χθεσινή λαϊκή ψηφοφορία κατέγραψε αναντίλεκτα, τον βαθμό απήχησης εκάστου υποψηφίου μέσα στον λαό και αυτό το κριτήριο δεν μπορεί να παραγκωνιστεί από τους Συνοδικούς.

Το κριτήριο της λαϊκής ψήφου δεν μπορεί να είναι όμως και το μοναδικό.

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος πρέπει να διακρίνεται για την πνευματικότητα του αλλά και την ετοιμότητα του να υπηρετήσει την αυστηρά πνευματική αποστολή της Εκκλησίας.

Παράλληλα πρέπει να είναι Ιεράρχης με απόλυτο σεβασμό προς την κοσμικότητα του Κράτους και με σύγχρονες και προσαρμοσμένες στις σημερινές πραγματικότητες αντιλήψεις.

Η Εκκλησία της Κύπρου χρειάζεται ένα νέο Προκαθήμενο ο οποίος να εμπνέει τον λαό και να είναι σύμβολο ενότητας και όχι διχασμού και αυτή οφείλει να είναι η τελική επιλογή των Ιεραρχών.