Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΟΥΜΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Την ώρα που η Τουρκία με αλλεπάλληλές δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της περί «Τουρκικής Κύπρου» και άλλων, αλλά και ενέργειες, όπως η υπερπτήση μαχητικών της πάνω από τον Πενταδάκτυλο, δείχνει ότι προετοιμάζει συστηματικά το έδαφος για νέα τετελεσμένα στην Κύπρο, εμείς εξακολουθούμε να κρατάμε «κλειστά τα μάτια και τα αυτιά» και να δείχνουμε ότι δεν έχουμε καμία συναίσθηση των τεράστιων κινδύνων που μας απειλούν.

Είναι πλέον εξόφθαλμο ότι στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεωρητικής πολιτικής της η Τουρκία, έχει πραγματικές βλέψεις για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου.

Και όμως εμείς συνεχίζουμε «περί άλλων να τυρβάζουμε» μακαρίως, και μη διδασκόμενοι από το παρελθόν μας να παραμένουμε διχασμένοι και βυθισμένοι στον μικρόκοσμο μας και σε θέματα ήσσονος σημασίας, όπως οι προεκλογικές αντιπαλότητες, οι ποδοσφαιρικές έχθρες, το αλληλοφάγωμα φατριών του υποκόσμου και άλλα.

Ναι η Κύπρος αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά εσωτερικά ζητήματα και προβλήματα, όπως η ενεργειακή κρίση, η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, η δυσλειτουργία θεσμών και η κατάπτωση ηθών και αξιών.

Όμως για όλα αυτά, μπορεί – αν θέλουμε και έχουμε την πρέπουσα τόλμη, πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα, να βρούμε λύσεις.

Εκείνο που δεν θα μπορέσουμε, αν δεν συνέλθουμε άμεσα και δεν συνειδητοποιήσουμε την σοβαρότητα του κινδύνου, είναι να αποτρέψουμε την υλοποίηση των τουρκικών σχεδιασμών για την Κύπρο, την διχοτόμηση της σε πρώτο στάδιο με προσάρτηση των κατεχομένων και την οριστική στην συνέχεια, διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι καθήκον όλων μας να συνειδητοποιήσουμε, ότι δεν βρισκόμαστε πλέον στο παρά πέντε, αλλά στο και πέντε, της υλοποίησης των τουρκικών σχεδιασμών.

Ο μόνος τρόπος να ανακόψουμε την διαφαινόμενη πορεία, είναι η σφυρηλάτηση της μέγιστης ενότητας, γύρω από μία κυβέρνηση συλλογικής ευθύνης, όπως από την αρχή της προεκλογικής περιόδου υποστήριξα και υποστηρίζω, η χάραξη μίας κοινής γραμμής σωτηρίας του τόπου και η ανάληψη μίας συντονισμένης, πολύπλευρης και καλά σχεδιασμένης διπλωματικής εκστρατείας, για αποτροπή των νέων τετελεσμένων που μεθοδεύει η Τουρκία.

Αυτά αν δεν θέλουμε να θρηνήσουμε σύντομα και νέες χαμένες Πατρίδες.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος και πολυτέλεια για εφησυχασμό!