ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Καταδικάζουμε τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν το βράδυ της Πέμπτης τόσο έξω από το κτίριο της Βουλής, όσο και έξω από τα γραφεία της ΕΔΕΚ, από μερίδα νοσταλγών της ανώμαλης προ-πραξικοπηματικής περιόδου, με προπηλακισμούς και ύβρεις κατά βουλευτών και κομμάτων, βανδαλισμούς, λιθοβολισμούς και παρωχημένα συνθήματα.

Είναι ξεκάθαρο ότι όλα όσα συνέβησαν, ήταν προσχεδιασμένα και ηθελημένα και αποδεικνύουν ότι 48 χρόνια μετά το προδοτικό πραξικόπημα και την κατάλυση της δημοκρατίας, υπάρχουν και δρουν ακόμα ανάμεσα μας άνθρωποι που όχι μόνο τίποτα δεν διδάχτηκαν και δεν μετανόησαν, αλλά και επιδιώκουν και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να γυρίσουν την Κύπρο, στις εποχές του μεγάλου διχασμού.

Για όσα συνέβησαν υπάρχουν συγκεκριμένοι υπεύθυνοι: Είναι οι διοργανωτές της συγκέντρωσης, δηλαδή το Ίδρυμα Γρίβα Διγενή και το ΕΛΑΜ, που επί της ουσίας υποκίνησε και ενθάρρυνε, την εκτροπή των δήθεν αγανακτισμένων Γριβικών.

Τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη, μας θέτουν όλους ενώπιον των ευθυνών μας.

Στην σημερινή συγκυρία, όπου η πατρίδα μας βρίσκεται ενώπιον σοβαρότατων κινδύνων και η Τουρκία δείχνει καθημερινά ότι παραμονεύει και αναζητά νέες αφορμές, ας συνειδητοποιήσουμε επιτέλους όλοι μας, ότι το διακύβευμα είναι το μέλλον ολόκληρης της Κυπριακής Δημοκρατίας και του συνόλου του λαού της και ότι η επιστροφή μας στα χρόνια της ανωμαλίας και του διχασμού, θα ήταν αυτοκαταστροφική.

Η ανοχή απέναντι σε οτιδήποτε υποσκάπτει τους δημοκρατικούς θεσμούς, πρέπει να αντιμετωπισθεί με αποφασιστικότητα και συλλογικότητα.

Και μόνο μία κυβέρνηση συλλογικής ευθύνης, μπορεί να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα, ενότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, κάθε εσωτερικό αλλά και εξωτερικό κίνδυνο.