OΧΙ ΗΜΙΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΜΑΡΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Μετά το σάλο που ξεσηκώθηκε για την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών να προχωρήσει στην απέλαση μίας πενταμελούς οικογένειας με καταγωγή από την Σιέρα Λεόνε, η οποία διαμένει στην Κύπρο εδώ και 20 χρόνια, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι παραχωρεί ειδική άδεια παραμονής στην οικογένεια μέχρι τον Ιούλιο του 2023, οπότε και θα ολοκληρωθεί το τρέχoν σχολικό έτος, ούτως ώστε να μην επηρεαστεί η φοίτηση των παιδιών της οικογένειας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο πολιτικός προϊστάμενος του, αντί δηλαδή να αφουγκραστούν τις έντονες αντιδράσεις και να ικανοποιήσουν το απολύτως δικαιολογημένο αίτημα της οικογένειας για οριστική και μόνιμη διευθέτηση της παραμονής της στην Κύπρο, προχώρησε σε ένα ημίμετρο, που απλώς μετακινεί χρονικά την εκτέλεση της απόφασης για απέλαση της οικογένειας.

Ανεξαρτήτως των οποιωνδήποτε διαδικαστικών και νομικίστικων εκκρεμοτήτων, η συγκεκριμένη οικογένεια, έχει δημιουργήσει πλέον βαθιούς και αδιάρρηκτους δεσμούς με την Κύπρο, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να διαρρηχθούν. Έχει γεννήσει εδώ τρία παιδιά, τα οποία μιλούν μόνο την ελληνική γλώσσα, φοιτούν σε δικά μας σχολεία και έχουν ενταχθεί αρμονικά και πλήρως στην κοινωνία μας.

Η θέση τους, το παρόν και το μέλλον και της οικογένειας και των παιδιών της είναι εδώ και όχι στην Σιέρα Λεόνε, μία ταραγμένη και ιδιαίτερα επικίνδυνη χώρα, με την οποία δεν έχουν πλέον καμία απολύτως σχέση και δεσμό και αυτό είναι που πρέπει να αποδεχθεί και διασφαλίσει το Υπουργείο Εσωτερικών και όχι να προσπαθεί με ημίμετρα να μεταθέσει το πρόβλημα και την εκκρεμότητα.

Αν ο Υπουργός Εσωτερικών αδυνατεί να αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τον απαραίτητο ανθρωπισμό και ευαισθησία, καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει και να δώσει εκείνος την λύση που πρέπει.

Παράλληλα και με την ευκαιρία αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για την ενέργεια των συναθλητριών της κόρη της οικογένειας στις πετοσφαιρικές ομάδες της ΑΕΚ και του Μαραθώνα, να εκφράσουν την πλήρη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους προς την φίλη και συναθλήτρια τους και να αξιώσουν, με την συμβολική εκδήλωση τους, την άμεση ακύρωση της απέλασης της οικογένειας.

Αυτές οι αθλήτριες έδειξαν στην πράξη ότι η νεολαία μας δεν είναι ξενοφοβική, όπως κάποιοι θέλουν να την κάνουν, και ότι είναι οι νέοι άνθρωποι πάνω στους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε τις ελπίδες μας για μία διαφορετική, πολύ πιο ανθρωποκεντρική και με πλήρη αποδοχή της διαφορετικότητας κοινωνία.