ΦΑΡΟΣ ΜΑΣ Η ΗΡΩΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

49 χρόνια πέρασαν από την ηρωική εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου των Αθηνών και όμως τα μηνύματα της παραμένουν και σήμερα επίκαιρα, όχι μόνο για τους νέους της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και για τους νέους πολλών άλλων χωρών, όπου στοιχειώδη δικαιώματα τους, όπως το «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», η ειρήνη, η δημοκρατία η εργασία, η αξιοκρατία και η ισότητα, παραμένουν δυστυχώς ακόμα αδιασφάλιστα και διεκδικήσιμα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, αποτελεί ταυτοχρόνως και ένα φάρο και παράδειγμα για το τί μπορεί να καταφέρει ένας λαός ενωμένος και αποφασισμένος, αφού με τον ηρωικό αγώνα και τη θυσία τους οι νέοι του Πολυτεχνείου, κατάφεραν να τα βάλουν με μία πανίσχυρη και αδίστακτη χούντα, και να της επιφέρουν καίριο χτύπημα. Ένα χτύπημα το οποίο για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε όμως δυστυχώς να ακολουθήσει μετά από μερικούς μήνες, και η προδοσία και θυσία της Κύπρου.

Αυτή την αξιοθαύμαστη ενότητα που επέδειξαν τότε εκείνοι, οφείλουμε να επιστρατεύσουμε σήμερα λαός και ηγεσία, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να θωρακιστούμε μπροστά στους τεράστιους κινδύνους και προκλήσεις της σημερινής εποχής αλλά κυρίως απέναντι στις απειλές που δεχόμαστε καθημερινά, ως Κύπρος και Ελλάδα.

Τιμούμε σήμερα την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και τους νεκρούς της με μία υπόσχεση:

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να κάνουμε πράξη, όλα για τα οποία αγωνίστηκαν,  ονειρεύτηκαν και  θυσιάστηκαν.

Ένα κόσμο ελεύθερο, δημοκρατικό, με ίσες ευκαιρίες και κατοχυρωμένα όλα τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και για τον τελευταίο νέο και άνθρωπο.