ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Το δρόμο της συνεχούς παραπλάνησης του λαού και των πολιτικών κομμάτων συνεχίζει να βαδίζει ο κύριος Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία την ψευδεπίγραφη δέσμευσή του, ότι τάχατες θα σχηματίσει Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, σε περίπτωση που λαός τον αναδείξει στο προεδρικό αξίωμα.  

Όχι μόνο εθνικής ενότητας δεν θα είναι το κυβερνητικό σχήμα του κ. Χριστοδουλίδη, αλλά θα είναι μία κυβέρνηση ενότητας του αντι-ομοσπονδιακού μετώπου. Δεν θα ήταν υπερβολή αν χαρακτήριζα ένα τέτοιο ενδεχόμενο κυβερνητικό σχήμα, ως Κυβέρνηση εθνικής συμφοράς. Συμφορά γιατί θ’ αναλάβει την εξουσία του τόπου το αντι-ομοσποδνιακό τόξο, οι πολιτικές δυνάμεις που υποσκάπτουν εδώ και χρόνια – δημόσια και ευθαρσώς – τη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού.

Ως εκ τούτου, δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω τη θέση που εξέφρασα από την πρώτη στιγμή που εξήγγειλα την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας: Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μία ανεξάρτητη και συνενωτική υποψηφιότητα, δοκιμασμένα έντιμη και αποδεδειγμένα αξιόπιστη, η οποία θα πετύχει τη συνένωση δυνάμεων που παραμένουν πιστά προσηλωμένες στην Διζωνική Δικοινωτική Ομοσπονδία. Οποιαδήποτε άλλη παρέκκλιση από τη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, θ’ αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού καθεστώτος που εντείνει την απαράδεκτη ρητορική περί «λύσης δύο κρατών».

Πώς είναι δυνατό να επιτρέψουμε την ανάληψη εξουσίας απ’ τις δυνάμεις οι οποίες εκφράζουν θέσεις που συνταυτίζονται με το προκλητικό τουρκικό αφήγημα; Καλώ τις δυνάμεις που υπεύθυνα εξακολουθούν να υποστηρίζουν τη ΔΔΟ, ν’ ανακόψουν τον ορατό και επερχόμενο κίνδυνο. Παραμερίζοντας τις όποιες ιδεολογικές διαφορές και τις όποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες, να θέσουν υπεράνω όλων τη σωτηρία της δικοινωτικής Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ιστορία γράφεται από ηγέτες που τολμούν να υπερβαίνουν μακροχρόνιες αγκυλώσεις και όχι από ηγέτες οι οποίοι βαδίζουν την πεπατημένη οδό. Και η Ιστορία ετούτη την ώρα μας καλεί. Είτε ανταποκρινόμαστε όλοι και σώζουμε την Κύπρο μας, είτε σύντομα θα κλαίμε επί ερειπίων.