ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ – ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από την παράνομη, θλιβερή και απολύτως καταδικαστέα ανακήρυξη του ψευδοκράτους, που παραβιάζει κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου και του ευρωπαϊκού πλαισίου.

Πέρα από την οφειλόμενη καθολική καταδίκη της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, είναι η ώρα για αυστηρή περισυλλογή, αναστοχασμό και για διαμόρφωση ενός ενιαίου εθνικού μετώπου που θα μπορέσει να υψώσει ασπίδα απέναντι στις σημερινές εντεινόμενες και απαράδεκτες ενέργειες του τουρκικού καθεστώτος, για διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ετούτη την ώρα που η τουρκική απειλή γιγαντώνεται και οι τουρκικές διχοτομικές προκλήσεις γίνονται ολοένα και πιο έντονες, η απάντηση της δικής μας πλευράς πρέπει να είναι η διαμόρφωση ενός ευρύτερα αντιπροσωπευτικού Κυβερνητικού σχήματος που θα είναι ικανό ν΄ αντισταθεί και να ματαιώσει τις προσπάθειες των Τούρκων.

Οι πολιτικές δυνάμεις και τα οργανωμένα σύνολα που παραμένουν πιστά προσηλωμένα στην εξεύρεση λύσης στη συμφωνημένη βάση της Ομοσπονδίας, έχουν χρέος να παραμερίσουν τις όποιες μικροκομματικές τους διαφορές και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν συναινούμε και αντιστεκόμαστε στις επαίσχυντες προσπάθειες για διαίρεση του τόπου μας.

Η Ιστορία μας καλεί. Ας αναλάβουμε όλοι τις ιστορικές ευθύνες που μας αναλογούν και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού μας.