ΕΙΤΕ ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΙΤΕ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Καθημερινά πλέον γινόμαστε μάρτυρες της εντεινόμενης και ολοένα πιο «σκληρής» τουρκικής ρητορικής, μ’ απαράδεκτες και προκλητικές αξιώσεις του καθεστώτος που αποσκοπούν στην οριστική διχοτόμηση του τόπου μας. Την ώρα που το τουρκικό καθεστώς κλιμακώνει τις απειλές εναντίον όλων και διαλαλεί το αφήγημα περί «λύσης δύο κρατών» στην Κύπρο, θεωρώ άκρως ανησυχητική και επικίνδυνη εξέλιξη την ορατή πλέον πιθανότητα της ανάληψης της εξουσίας στον τόπο μας, από οργανωμένα σύνολα που ευθαρσώς έχουν τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη κατά της συμφωνημένης βάσης λύσης του Κυπριακού.

Επαναλαμβάνω τη θέση μου, ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση απ’ τη λύση ΔΔΟ, θα οδηγήσει τον πατρίδα μας σε δυσμενέστερη θέση με τις επιπτώσεις να προβλέπονται ολέθριες, αφού θα ενισχύσουμε τη ρητορική της Τουρκίας και θα παίξουμε το παιχνίδι του καθεστώτος.

Είναι με βαθιά μου ικανοποίηση που βλέπω τη συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού – όπως καταγράφεται σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις – να εμπιστεύεται τη λύση Διζωνικής Δικοινωτικής Ομοσπονδίας. Αυτό το ηχηρό μήνυμα πρέπει να το λάβουν οι υπεύθυνες και υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, που παραμένουν πιστά προσηλωμένες στη συμφωνημένη βάση λύσης. Είναι η ώρα που πρέπει να γίνει η μεγάλη και ιστορική πατριωτική υπέρβαση, για να διατηρήσουμε την ελπίδα και ζωντανό τον αγώνα για λύση του Κυπριακού.

Η Ιστορία μας καλεί και αναλόγως θα κριθούμε όλοι μας: Είτε παραμερίζουμε τις όποιες μικροκομματικές διαφορές, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ελπίδας για λύση του Κυπριακού μέσω της μοναδικής λύσης που μπορεί να εφαρμοστεί, είτε παραδίδουμε την εξουσία στις δυνάμεις που δήλωναν και δηλώνουν έτοιμες να υψώσουν οριστικό τείχος στον τόπο. Μόνο μία ανεξάρτητη επιλογή, που μπορεί να συνενώσει τις δυνάμεις που δε ρισκάρουν την τύχη της κυπριακής μας πατρίδας, μπορεί να βάλει φρένο στην ορατή πλέον απειλή που υψώνεται πάνω από την Κύπρο μας.