ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΜΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΤΕ ΦΤΑΡΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ;

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Οι πρώτες φετινές νεροποντές έχουν αναδείξει για μία ακόμη φορά τα τεράστια προβλήματα υποδομής που αντιμετωπίζουμε ως τόπος.

Δεν είναι δυνατό με μερικές μόνο βροχές να πλημυρίζουν δρόμοι, υποστατικά και να βραχυκυκλώνεται το κυκλοφοριακό μας δίκτυο, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καταστροφές και οι πολίτες να εκτίθενται σε σοβαρούς κινδύνους.

Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα αυτό είναι επαναλαμβανόμενο, αποδεικνύουμε ότι οι λέξεις πρόβλεψη και πρόνοια απουσιάζουν από το λεξικό μας.

Συνεχίζουμε να μην λαμβάνουμε δραστικά μέτρα και να προκαλούμε την τύχη μας παίζοντας με την δύναμη της φύσης, η οποία όπως αποδείχθηκε και μόλις προχθές στην κοντινή μας Κρήτη, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και ανθρώπινες τραγωδίες.

Τόσο το Κράτος όσο και οι τοπικές Αρχές οφείλουν να εγκαταλείψουν την προσκόλληση τους σε έργα βιτρίνας και εντυπώσεων και να επικεντρωθούν σε έργα ουσίας.

Χρειάζονται φυσικά και τα έργα που βελτιώνουν και ομορφαίνουν την ποιότητα ζωής μας αλλά πάνω απ΄όλα και πρώτα απ΄όλα, χρειάζονται έργα τα οποία να κατοχυρώνουν την ασφάλεια των πολιτών και την λειτουργικότητα των πόλεων, των χωριών και του οδικού μας δικτύου.

Ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις υπάρχουν πάρα πολλές παραμελημένες και εγκαταλειμμένες περιοχές και σημεία, που εύκολα μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

Απουσιάζει ο γενικός και συντονισμένος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός και ότι έργα γίνονται, γίνονται μεμονωμένα και κατά τρόπο που να μετακυλούν συνήθως το πρόβλημα από το ένα σημείο στο άλλο.

Προτάσεις που υποβάλλονται από επιστημονικούς φορείς, όπως το ΕΤΕΚ και άλλους, και οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην μόνιμη και ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων παραγνωρίζονται παντελώς ή μπαίνουν στα συρτάρια των αζήτητων.

Είναι καιρός να σοβαρευτούμε όλοι και πάνω απ΄ όλους το Κράτος.

Οι πολίτες έχουν κουραστεί και έχουν αγανακτήσει να πληρώνουν αγόγγυστα φόρους και τέλη αλλά να παραμένουν ανοχύρωτοι από φυσικά φαινόμενα που σε άλλες χώρες και περιοχές του κόσμου, θεωρούνται αστεία και φαινόμενα καθημερινής ρουτίνας.

Ας το συνειδητοποιήσουμε επιτέλους. Η κλιματολογική αλλαγή αλλάζει σταδιακά όσα γνωρίζαμε. Δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια για περεταίρω αδιαφορία, αδράνεια και απραξία!