ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΥΨΗΛΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Χαιρετίζουμε την απόφαση των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας να συναινέσουν τελικά στο να επιτραπεί σε φιλάθλους από τα κατεχόμενα που δεν διαθέτουν ταυτότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, να μπορέσουν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές για να παρακολουθήσουν από κοντά το αποψινό ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό παιχνίδι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακος και την Φενέρμπαχτέ.

Με την απόφαση της αυτή η Κυπριακή Δημοκρατία, όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αντίθετα στέλνει το σωστό μήνυμα:

Ότι το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός πρέπει να μένουν έξω και μακριά από πολιτικές, εθνικές και φυλετικές διαφορές αλλά και τυπικά κωλύματα και να αφήνονται απερίσπαστα στο να υπηρετούν ύψιστα ιδανικά και ηθικές αξίες όπως το ευ αγωνίζεσθε, τη φιλία, την ειρηνική συνύπαρξη και την συνεργασία.

Παράλληλα θέλουμε να εκφράσουμε την ευχή και ελπίδα ο αποψινός αγώνας να αντιμετωπισθεί από όλους ως ένα ποδοσφαιρικό παιγνίδι και τίποτα περισσότερο, ότι θα διεξαχθεί σε κλίμα και συνθήκες πλήρους αθλητοπρέπειας και ότι δεν θα επιτραπεί σε κανένα να αμαυρώσει με αλόγιστες και αχρείαστες πράξεις και ενέργειες το όνομα και τον πολιτισμό της Κύπρου και του κυπριακού λαού.

Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση και την όλη στάση της διοίκησης της ΑΕΚ Λάρνακος η οποία έσπευσε να επισημάνει την άψογη φιλοξενία της οποίας έτυχε από την Φενέρμπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και να ζητήσει την πλήρη ανταπόδοση της κατά την εδώ παραμονή της τουρκικής ομάδας.

Ευχή μας η ΑΕΚ να πετύχει απόψε μία μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη και επιτυχία και παράλληλα η Κύπρος μας να στείλει σε όλο τον κόσμο, μήνυμα υψηλού αθλητικού πολιτισμού και φιλοξενίας.