Η ΠΡΟΤΑΣΗ Μ. ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΥΞΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, είχε συνάντηση σήμερα το πρωί, με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, στην οποία ο κ. Ηλιάδης παρουσίασε την πρότασή του για φιλοξενία ευρωπαίων πολιτών κατά τους χειμερινούς μήνες, στις ξενοδοχειακές μας μονάδες και στην υπόλοιπη τουριστική μας υποδομή, καθώς και σ’ άλλα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου.  

Πρόκειται για πρόταση του κ. Ηλιάδη που αποσκοπεί στην έκφραση αλληλεγγύης εκ μέρους της Κύπρου προς τους ευρωπαίους πολίτες οι οποίοι θα δοκιμαστούν έντονα το χειμώνα, ελέω της ενεργειακής κρίσης, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά την εποχικότητα της ξενοδοχειακής και ευρύτερα τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Ο Μάριος Ηλιάδης αφού ανέπτυξε τη θέση του στον κ. Ρουσουνίδη, αναλύοντας τα πολλαπλά και αλυσιδωτά οφέλη που θα έχει για την ξενοδοχειακή μας βιομηχανία η υιοθέτηση της εισήγησης του, τόνισε ότι η  Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει ν’ αναλάβει σχετική πρωτοβουλία για να προωθήσει την πρόταση προς τους ευρωπαίους εταίρους, ούτως ώστε να λάβει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και να διερευνηθεί η δυνατότητα επιδοτούμενων –  από την ΕΕ – χειμερινών διακοπών στην Κύπρο και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου όπου το κλίμα είναι ευνοϊκό κατά τους χειμερινούς μήνες.  

Παράλληλα κατά τη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος πιθανά εμπόδια που ενδεχομένως να παρουσιαστούν για υλοποίηση της εν λόγω πρότασης καθώς και τρόποι αντιμετώπισης τους. Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ, αφού ευχαρίστησε τον Μάριο Ηλιάδη για την πρωτοβουλία, χαιρέτισε την πρόταση και τόνισε ότι θα συμβάλει εκ της θέσεως του για την προώθηση της εισήγησης.

Είναι ευκόλως εννοούμενο ότι μία τέτοια πρόταση θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ιδέας ότι η Κύπρος δηλώνει παρούσα στην ανάπτυξη ασπίδας απέναντι στην απειλή της ενεργειακής κρίσης, ενώ παράλληλα θα δώσει και τις απαιτούμενες ανάσες στην ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία του τόπου.

Ο κ. Ηλιάδης ευχαριστεί θερμά τον Γενικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρο Ρουσουνίδη, για τη φιλοξενία καθώς και για την ευκαιρία που του δόθηκε για ν’ αναπτύξει την πρότασή του. Υπενθυμίζεται ότι η σχετική πρόταση παρουσιάστηκε στον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδη, στον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο, καθώς και στην αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Μυρτώς Ζαμπάρτα.