ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΥΦ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Η ΠΡΟΤΑΣΗ Μ. ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Μάριος Ηλιάδης, είχε συνάντηση σήμερα το πρωί, με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Σάββα Περδίο. Στη συνάντηση τέθηκε επί τάπητος και συζητήθηκε εκτενώς η πρόταση του Μάριου Ηλιάδη που αφορά στη φιλοξενία ευρωπαίων πολιτών κατά τους χειμερινούς μήνες, στις ξενοδοχειακές μας μονάδες και στην υπόλοιπη τουριστική μας υποδομή.

Η πρόταση του κυρίου Ηλιάδη έχει στόχο από τη μία να στείλει το μήνυμα προς τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι η Κύπρος στέκεται αλληλέγγυα προς τον ευρωπαϊκό λαό που θα δοκιμαστεί ιδιαίτερα το χειμώνα ελέω της ενεργειακής κρίσης, ενώ παράλληλα θα κρατήσει ζωντανό τον τουρισμό της Κύπρου με αλυσιδωτές και ωφέλιμες συνέπειες για την κυπριακή ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία.

Ο κ. Ηλιάδης εισηγείται όπως η Κυπριακή Δημοκρατία αναλάβει πρωτοβουλία για να προωθήσει τη σχετική πρόταση προς τους ευρωπαίους εταίρους, ούτως ώστε να λάβει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και να διερευνηθεί η δυνατότητα επιδοτούμενων –  από την ΕΕ – χειμερινών διακοπών στην Κύπρο καθώς και σ’ άλλους προορισμούς μ’ ευνοϊκό κλίμα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Πρόκειται για μία πρόταση που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ιδέας ότι η Κύπρος δηλώνει παρούσα στην ανάπτυξη ασπίδας απέναντι στο παγόβουνο της ενεργειακής κρίσης που απειλεί την Ευρώπη, ενώ σε δεύτερη μοίρα θα δώσει και τις απαιτούμενες ανάσες στην κυπριακή ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία.

Ο κ. Ηλιάδης ευχαριστεί ιδιαίτερα τον κ. Περδίο τόσο για τη φιλοξενία όσο και για την προθυμία που επέδειξε να προβεί σ’ όσους ενέργειες εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του για να προωθήσει την εν λόγω πρόταση.