ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Στέλνω μήνυμα στήριξης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους γονείς παιδιών με αναπηρίες, για τα δίκαια αιτήματα που διεκδικούν σ’ ότι αφορά στην εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων των παιδιών τους στην εκπαίδευση. Η αδυναμία αλλά και η έλλειψη πολιτικής βούλησης από το Υπουργείο Παιδείας για να ικανοποιήσει το δικαίωμα όλων των παιδιών στην Ενιαία Εκπαίδευση, αποτελεί ακόμα μία ντροπή για τη σημερινή διακυβέρνηση.

Μεγαλύτερη ντροπή χαρακτηρίζω και τη σημερινή ηχηρή απουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης και δη του Υπουργείου Παιδείας από τη διαμαρτυρία στην οποία κατήλθαν οι γονείς παιδιών ΑμεΑ. Η σημερινή διακυβέρνηση αδιαφορεί και περιφρονεί τους γονείς των συγκεκριμένων παιδιών, που μεγαλώνουν με ανυπέρβλητους κόπους και μόχθους τα βλαστάρια τους. Αυτά τα παιδιά, με τις τόσο ξεχωριστές δυνατότητες αλλά και ανάγκες, θα έπρεπε ν’ αποτελούν προτεραιότητα του κράτους σε μία σύγχρονη κοινωνία και όχι να τίθενται στο περιθώριο όπως συμβαίνει σήμερα στη θλιβερή πραγματικότητα.

Δεν μας εκπλήττει η προκλητική αδιαφορία που επιδεικνύει η σημερινή διακυβέρνηση. Μ’ αυτό ακριβώς τον τρόπο διακυβέρνησε τον τόπο τα τελευταία εννιάμιση χρόνια. Περιφρόνησε την συντριπτική πλειοψηφία του λαού και ενδιαφέρθηκε για τους λίγους προνομιούχους της ζωής. Στην εξουσία επιβάλλεται να την διαδεχτεί μία δοκιμασμένα έντιμη και αποδεδειγμένα αξιόπιστη ηγεσία, που θα έχει ως προτεραιότητα της το σύνολο του λαού και του δημόσιου συμφέροντος.