ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟΥ ΗΘΟΥΣ Ο ΘΩΜΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Και ο σεβασμός μου προς το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου για την περίπτωση του τέως Προέδρου του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου είναι δεδομένος αλλά και την αποδοχή της παραίτησης του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θεωρώ εκ των πραγμάτων, αναπόφευκτη.

Ανεξαρτήτως ωστόσο αυτού αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να εξάρω για μία ακόμη φορά την τεράστια προσφορά του κ.Αντωνίου στην εισαγωγή και εδραίωση του Γενικού Σχεδίου Υγείας στην Κύπρο και να τον συγχαρώ θερμά για την αξιοθαύμαστη επιμονή και αφοσίωση που επέδειξε στην υλοποίηση του οράματος για ένα Σχέδιο Υγείας που να ανταποκρίνεται και να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού μας.

Πέραν όμως αυτού ο Θωμάς Αντωνίου πέτυχε και κάτι άλλο πολύ σπουδαίο για το οποίο οφείλουμε να του χρωστάμε ευγνωμοσύνη.

Σε μία εποχή που τα φαινόμενα σήψης και διαφθοράς έχουν γίνει δυστυχώς ρουτίνα, διοίκησε για μία δεκαετία αμισθί και με αψεγάδιαστο τρόπο – κάτι που είναι παραδεκτό και από το πόρισμα της ΕΔΑ – ένα τεράστιο Οργανισμό και διαχειρίστηκε άμεμπτα εκατομμύρια δημόσιου χρήματος.

Επέδειξε σπάνιο και αξιοθαύμαστο ήθος, τόλμη και αποφασιστικότητα και δεν υπέκυψε ούτε στιγμή σε πιέσεις και προσπάθειες υπόσκαψης και αλλοίωσης της φιλοσοφίας του ΓεΣΥ.

Αποδείχθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση και αυτό φαίνεται ότι δεν του το συγχωρέσαν ποτέ οι υπονομευτές του ΓεΣΥ,  γι΄αυτό και τον στοχοποίησαν αισχρά.

Έστω όμως και αν πέτυχαν τον στόχο τους να τον απομακρύνουν από την ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση του, ο Θωμάς Αντωνίου, παρέδωσε μέχρι τέλους, μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας και με την όλη στάση και συμπεριφορά του, άνοιξε δρόμους που εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλοι.

Θωμά Αντωνίου σε ευχαριστούμε, σε τιμούμε και σου ευχόμαστε ότι καλύτερο στην συνέχεια. Ο τόπος μας έχει τεράστια ανάγκη από ανθρώπους του δικού σου ήθους, αφοσίωσης και γενναιότητας.