ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΤΟ ΦΟΝΟ ΘΑΝΑΣΗ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Δικαίωση με καθυστέρηση 17 ετών, για μία μάνα που πάλευε ολομόναχη απέναντι στους Θεσμούς της Πολιτείας, για ν’ αποδείξει αυτό που σήμερα οι ποινικοί ανακριτές διαπιστώνουν στο πόρισμα που επέδωσαν στο Γενικό Εισαγγελέα: Ο τραγικός θάνατος του Θανάση προήλθε από εγκληματική ενέργεια.

Ο Γενικός Εισαγγελέας οφείλει πλέον να ενεργήσει τάχιστα και να τροχοδρομήσει τις δέουσες ενέργειες για λάμψει, έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση, η δικαιοσύνη. Ο Γενικός Εισαγγελέας έχει χρέος να κινήσει τις διαδικασίες προς την απόλυτη ηθική δικαίωση για τους χαροκαμένους γονείς του Θανάση, ενώ παράλληλα θα είναι και μια χρυσή ευκαιρία για να μπουν οι βάσεις για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι στους Θεσμούς. 

Όσοι εμπλέκονται στην κακουργηματική πράξη που επέφερε το θάνατο του άτυχου Θανάση, καθώς και όσοι λειτουργοί επέδειξαν προκλητική αμέλεια και ανεπάρκεια ή ακόμα και δολιότητα για να ρίξουν φως στην υπόθεση, πρέπει να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες. Η δικαιοσύνη πρέπει να είναι αμείλικτη και ο πέλεκυς να πέσει βαρύς.

Ο φόνος του Θανάση δεν ήταν μια στιγμιαία εγκληματική ενέργεια. Ο Γολγοθάς του αδικοχαμένου νέου άρχισε από την πρώτη στιγμή που κάποιοι ψευτόμαγκες αποφάσισαν να του ασκήσουν μπούλινγκ (εκφοβισμό). Είναι μια τρανταχτή απόδειξη ότι ο εκφοβισμός, εκτός του ότι δεν έχει καμία θέση σε μία σύγχρονη κοινωνία, μπορεί να οδηγήσει και σε πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Κανένα είδος εκφοβισμού και κανένα είδος βίας δεν πρέπει να είναι αποδεκτά στην κοινωνία και πρέπει να χαραχθούν εκείνες οι ριζοσπαστικές τομές που θα κόψουν τη ρίζα του κακού.

Ακόμα και χθες, γίναμε όλοι μάρτυρες ενός νέου θλιβερού περιστατικού σχολικού εκφοβισμού, με θύμα ένα 13χρονο μαθητή μας. Αυτός είναι και ένας από τους κυρίαρχους λόγους που προτείνω τη μετατόπιση του βάρους μας στην Παιδεία, και στη βρεφονηπιακή ηλικία. Σ’ αυτή την ηλικία που διαπλάθεται ο χαρακτήρας του ανθρώπου, πρέπει να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας αρχές και αξίες και όχι μόνο γνώσεις. Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας απ’ αυτή την τρυφερή ηλικία, την ανάγκη για σεβασμό στο συνάνθρωπο, για αλληλοβοήθεια και για αγάπη μεταξύ όλων μας. Μόνο έτσι θ’ αποκτήσουμε τους ενσυνείδητους ανθρώπους που ονειρευόμαστε να συγκροτούν την κοινωνία μας.