ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

H ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, ότι προχωρεί στην διερεύνηση διαφόρων υποθέσεων που αφορούν φαινόμενα διαφθοράς στον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού, όπως χειραγώγηση αγώνων, επηρεασμό διαιτησίας, σύγκρουση συμφερόντων και άλλα, αποδεικνύει δυστυχώς πόσο βαθιά έχει διεισδύσει και διαπεράσει το σώμα της κοινωνικής μας ζωής η διαφθορά και ότι το απόστημα της είναι ριζωμένο ακόμα και εκεί που δεν φανταζόμαστε.

Είναι τραγικό ο αθλητισμός που υπήρξε ανέκαθεν από τις πιο αγνές και ευγενείς δραστηριότητες του ανθρώπου και αποτελούσε υγιές εκκολαπτήριο των νέων και μέσο διαπαιδαγώγησής τους στη βάση υψηλών ιδανικών, με πρώτιστο το ευ αγωνίζεσθε, έχει μετατραπεί από κάποιους σε μέσο πλουτισμού, αισχροκέρδειας και εξαπάτησης αθλητών και φιλάθλων.

Πολλοί θα αποδώσουν ίσως τα φαινόμενα αυτά στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και στην στροφή που έχει πάρει αυτός προς τον επαγγελματισμό, κάτι που εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους για τον απλούστατο λόγο ότι σε άλλες χώρες και κοινωνίες ο επαγγελματισμός και η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, όχι μόνο δεν έχει συμβάλει στην εμφάνιση φαινομένων διαφθοράς αλλά αντίθετα τα έχει καταπολεμήσει αποτελεσματικά.

Στην δική μας περίπτωση τα φαινόμενα διαφθοράς στον αθλητισμό, είναι δυστυχώς η αποτύπωσή του πλήρους εκμαυλισμού και ηθικής κατάπτωσης της κοινωνίας μας.

Είναι αποτέλεσμα της ατολμίας μας να ξεριζώνουμε εκ γενετής τέτοια φαινόμενα αλλά και της ατιμωρησίας έναντι τους.

Είναι αποτέλεσμα της απροθυμίας της πολιτείας να συγκρουστεί με τέτοια φαινόμενα σήψης αλλά και του κακού παραδειγματισμού που εκπέμπει η ίδια, προς τους πολίτες της.