ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Μ’ αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στη Μέση Εκπαίδευση εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο μαθητών και καθηγητών που επέστρεψαν και επίσημα στα έδρανα.

Δυστυχώς και αυτή η σχολική χρονιά δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς διαχρονικά και δίκαια αιτήματα καθηγητών και μαθητών απαξιώνονται με αδιαφορία εκ μέρους της σημερινής διακυβέρνησης.

Είναι ανεπίτρεπτο στην Κύπρο που όλοι γνωρίζουμε τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, να μην ικανοποιείται το αίτημα εκπαιδευτικών και μαθητών για εγκατάσταση κλιματιστικών στις σχολικές μονάδες.

Ασφαλώς η απουσία κλιματιστικών από τις σχολικές αίθουσες δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που παρατηρείται σήμερα για την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας. Ο υπερπληθυσμός μαθητών σε Γυμνάσια και Λύκεια, η ασφάλεια εντός των σχολικών χώρων, η υποστελέχωση εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, καθώς και η παρατεταμένη διένεξη με το Υπουργείο Παιδείας για τις εξετάσεις τετραμήνων, είναι μόνο μερικά από τα υπόλοιπα προβλήματα στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να βρει άμεσα λύσεις.

Εύχομαι ότι η αυταρχικότητα που επέδειξαν σε πολλές περιπτώσεις οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας της σημερινής διακυβέρνησης θα λάβει τέλος και μέσω ενός ομαλού και υγιούς διαλόγου θα εξευρεθούν εκείνοι οι τρόποι οι οποίοι θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο, ασφαλέστερο, παραγωγικότερο και πιο υγιές σχολικό περιβάλλον.

Εκφράζω ακόμα μία φορά τις θερμότερες μου ευχές σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.