ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Δεν μας εκπλήττουν οι νέες απειλές Ερντογάν κατά της Κύπρου και της Ελλάδας και οι εξαγγελίες του για περεταίρω ενίσχυση με έμψυχο και άψυχο υλικό της στρατιωτικής παρουσίας του Αττίλα στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ο κατά τα άλλα «ειρηνοποιός» Τούρκος Πρόεδρος, αποδεικνύει κάθε μέρα, και τις επεκτατικές βλέψεις του στην περιοχή αλλά και πόσο επικίνδυνος και απειλητικός μπορεί να γίνει ενόσω «νταντεύεται»  από τους ισχυρούς και παραμένει ατιμώρητος για τις επανειλημμένες, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, παραβιάσεις εκ μέρους του, του διεθνούς δικαίου.

Μπροστά στο άκρως επικίνδυνο αυτό παιχνίδι του Ταγιπ Ερντογάν, επιβάλλεται από την πλευρά μας, η μέγιστη επιφυλακή και εγρήγορση, η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης μας αλλά κυρίως εθνική ομοψυχία.

Απέναντι στις ωμές απειλές του Τούρκου Προέδρου και στους αναθεωρητικούς σχεδιασμούς του, δεν πρέπει για κανένα, ούτε στην Κύπρο ούτε στην Ελλάδα, προτεραιότητα να είναι οι εκλογές και οι εσωτερικές έριδες, αλλά η καθολική ενότητα και η ομόγνωμη και συντονισμένη αντίσταση και αντίδραση.

Η ιστορία μας δίδαξε ένα πράγμα το οποίο οφείλουμε να μην ξεχνούμε, ούτε στιγμή. Οι μεγαλύτερες ήττες και τραγωδίες του Ελληνισμού στην σύγχρονη εποχή, (Μικρασιατική καταστροφή, πραξικόπημα και εισβολή στην Κύπρο) επισυνέβηκαν, σε στιγμές απόλυτου εσωτερικού διχασμού, και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να μην διδασκόμαστε από τα λάθη του παρελθόντος μας.