ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΙΟΥ ΗΛΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΤΔ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την προσπάθεια των τεσσάρων ανεξάρτητων υποψηφίων για συνεργασία και στήριξη από κοινού, ενός υποψηφίου θα ήθελα να διευκρινίσω τα ακόλουθα:

  • Η προσπάθεια μας ούτε οδηγείται προς ναυάγιο, αλλά ούτε και αντιμετωπίζει πρόβλημα ως προς την επιλογή του κοινού υποψηφίου, γιατί απλούστατα, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μας έχει ακόμη απασχολήσει.
  • Εκείνο στο οποίο και οι τέσσερις συμμετέχοντες στην προσπάθεια είμαστε συγκεντρωμένοι αυτή τη στιγμή, είναι πως το εγχείρημα μας να τύχει ευρύτερης στήριξης και από κόμματα τα οποία δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε αποφάσεις, και από ευρύτερα οργανωμένα σύνολα της κοινωνίας, αλλά και από προσωπικότητες, που αγωνιούν για την πορεία και προοπτικές του τόπου.
  • Ως ένας από τους τέσσερις ανεξάρτητους υποψήφιους που πίστεψε βαθιά στην αναγκαιότητα μίας τέτοιας κοινής πορείας, είχα από την αρχή επισημάνει ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο και  ο στόχος της όλης προσπάθειας μας. H σύμπηξη δηλαδή ενός ευρύτερου μετώπου, όσων προσδοκούν οι επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές, να φέρουν την μεγάλη αλλαγή στον τόπο και να βάλουν τις βάσεις για την Κύπρο που ο λαός ονειρεύεται και διαβεβαιώ ότι όλοι οι συμμετέχοντες στην προσπάθεια, αυτό ακριβώς επιδιώκουν και σε αυτό επικεντρώνονται αυτή την στιγμή.
  • Κατανοούμε όλοι, ότι ο χρόνος μας πιέζει, όμως είμαστε διατεθειμένοι να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, ούτως ώστε να καταλήξουμε στις ορθότερες και ωφελιμότερες για τον τόπο και τον λαό μας αποφάσεις.
  • Όπως προκύπτει και από την κοινή δήλωση που εκδώσαμε οι τέσσερις μας, μετά την τελευταία συνάντηση μας, μόλις την περασμένη Τετάρτη, η όλη προσπάθεια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα έχουμε εκείνες τις καταληκτικές αποφάσεις που θα δίνουν στους ψηφοφόρους μία ενωτική νικηφόρα επιλογή, η οποία να οδηγήσει στην εκλογή ενός νέου Προέδρου και στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης συλλογικής ευθύνης και αποδοχής.