ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΗΓΕΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Εκφράζω έντονη δυσαρέσκεια, δυσφορία και αγανάκτηση για τις εξελίξεις σ’ ότι αφορά στο αμαρτωλό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Μόνο αγανάκτηση και απογοήτευση μπορεί να διακατέχει τους έντιμους πολίτες για όσα κακουργηματικά ενημερωνόμαστε καθημερινά, καθώς και για τη σημερινή προκλητική προσπάθεια εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Κυβερνώσας παράταξης για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου.

Αναντίλεκτα, πολλά ερωτήματα δημιουργεί και η εκκωφαντική σιωπή εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας. Τι ακριβώς εμποδίζει τον Γενικό Εισαγγελέα για να κινηθεί αυτεπάγγελτα και να διατάξει άμεση έρευνα για όσα λυπηρά και ντροπιαστικά αναφέρονται στη σχετική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή; Ο Γενικός Εισαγγελέας είναι ανεξάρτητος θεσμός και οφείλει να πράξει ακέραιο το καθήκον του. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο.

Το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων αποτελεί ασφαλώς την κορυφή του παγόβουνου της διαφθοράς, που γιγαντώθηκε με την συνενοχή ή την ένοχη ανοχή της σημερινής θλιβερής διακυβέρνησης. Είναι το κορυφαίο αμάρτημα της σημερινής διακυβέρνησης, ανάμεσα σε σωρεία άλλων σκανδάλων ολκής που διαδέχεται το ένα το άλλο εδώ και εννιάμισι σχεδόν χρόνια.

Η δεκαετής ντροπή που θ’ αφήσει πίσω της η σημερινή διακυβέρνηση δεν πρέπει να έχει ούτε συνέχεια ούτε συνεχιστή. Στην εξουσία πρέπει ν’ ανέλθει μία ηγεσία που θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για το λαό και όχι παράδειγμα προς αποφυγή. Ο τόπος μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε, μία δοκιμασμένα έντιμη και αποδεδειγμένα αξιόπιστη ηγεσία, η οποία θα στείλει ηχηρό μήνυμα αλλαγής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.