Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ο Γενικός Εισαγγελέας, ως ανεξάρτητος και αρμόδιος Θεσμός, δεν έχει το δικαίωμα της σιωπής ή της απραξίας, για το μέγα σκάνδαλο διαφθοράς των πολιτογραφήσεων.

Όφειλε ήδη να κινηθεί αυτεπάγγελτα διατάζοντας έρευνα για όσα αναφέρονται στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή,  για τη διερεύνηση πιθανών ποινικών ευθυνών.

Αν ο Γενικός Εισαγγελέας σέβεται τον εαυτό του και κυρίως το υψηλό λειτούργημα που υπηρετεί, οφείλει άμεσα να διατάξει πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών.

Ο πέλεκυς πρέπει πέσει βαρύς σε όσους καταχράστηκαν τη θέση εξουσίας που είχαν ή και έχουν. Οι ποινές πρέπει να είναι βαρύτατες και αποτρεπτικές, ούτως ώστε να παραδειγματιστεί ο όποιοσδήποτε στο μέλλον επιχειρήσει να εμπλακεί σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Οι Κυβερνώντες και όσοι συμμετείχαν στη λήψη των σχετικών αποφάσεων, άναβαν πράσινο φως σε μεγάλο αριθμό πολιτογραφήσεων ενώ εν γνώσει τους δεν πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια. Δε δίστασαν ακόμα και να πολιτογραφήσουν γνωστούς ανά το παγκόσμιο εγκληματίες, καταζητούμενους μέχρι και τρομοκράτες! Παράλληλα, το Κράτος μας απώλεσε έσοδα δισεκατομμυρίων με τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης.