ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ «ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΑΝ» ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΕΙΩΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

H συνενοχή ή και η ένοχη ανοχή της σημερινής διακυβέρνησης στο αμαρτωλό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων, που εξευτέλισε τον τόπο μας διεθνώς, αποδεικνύεται ξανά μέσα από τη σχετική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.

Οι ατασθαλίες και οι διαπλεκόμενες ενέργειες των Κυβερνώντων περιγράφονται με τα πιο μελανά χρώματα και αποτελούν ακόμα ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία των πολιτών της πατρίδας μας: Η σημερινή διακυβέρνηση απογείωσε το επίπεδο της διαφθοράς και της διαπλοκής σε πρωτοφανές και ντροπιαστικό επίπεδο. Ουδέποτε στο παρελθόν, διακυβέρνηση του τόπου υποβίβασε σε τόσο χαμηλό επίπεδο τα ηθικά πρότυπα συμπεριφοράς των εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας, αν και το φαινόμενο της διαφθοράς υπήρχε δυστυχώς από καταβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σημερινή εξουσία δεν πρέπει να έχει ούτε συνέχεια αλλά ούτε και συνεχιστή, καθώς εάν γίνει κάτι τέτοιο, τότε το μέλλον του τόπου μας προδιαγράφεται δυσοίωνο.

Το Κράτος μας απώλεσε έσοδα δισεκατομμυρίων με τις παράνομες πρακτικές της Κυβέρνησης. Ενώ το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων χαρακτηρίστηκε ως «σανίδα σωτηρίας» για την κυπριακή Οικονομία, εντούτοις οι Κυβερνώντες το «ξεδόντιασαν» και το εκμεταλλεύτηκαν σε πολλές περιπτώσεις για ίδιον όφελος και όχι για το κοινό καλό.

Οι Κυβερνώντες και όσοι συμμετείχαν στη λήψη των σχετικών αποφάσεων, άναβαν πράσινο φως σε μεγάλο αριθμό πολιτογραφήσεων ενώ εν γνώσει τους δεν πληρούσαν τα σχετικά κριτήρια. Δε δίστασαν ακόμα και να πολιτογραφήσουν γνωστούς ανά το παγκόσμιο εγκληματίες, καταζητούμενους μέχρι και τρομοκράτες! Η ντροπή δεν έχει τέλος για όλους τους έντιμους πολίτες αυτού του τόπου, που βλέπουν ξανά το όνομα της πατρίδας μας να διασύρεται διεθνώς.

Εκτός από την τάχιστη ανάκληση όλων των παράνομων πολιτογραφήσεων, οι αρμόδιες αρχές του κράτους οφείλουν να διερευνήσουν απρόσκοπτα τις υποθέσεις και εκεί όπου εντοπίζονται ευθύνες να τις αποδώσουν. Ο πέλεκυς πρέπει πέσει βαρύς σε όσους καταχράστηκαν τη θέση εξουσίας που είχαν ή και έχουν. Οι ποινές πρέπει να είναι βαρύτατες και αποτρεπτικές, ούτως ώστε να παραδειγματιστεί ο όποιοσδήποτε στο μέλλον επιχειρήσει να εμπλακεί σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Καταλήγοντας, επαναλαμβάνω και πάλι, ότι μετά από τον κυκεώνα διαφθοράς μέσα στον οποίο μας βούλιαξε τα τελευταία 9μισι χρόνια η σημερινή διακυβέρνηση, μία έντιμη και αξιόπιστη νέα ηγεσία στον τόπο θ’ αποτελέσει ευλογία για την πατρίδα μας και λύτρωση για το λαό μας. Μόνο μία δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα έντιμη ηγεσία, μπορεί να κάνει πράξη τα λόγια της και να ξαναφέρει την ελπίδα για το λαό και τη χώρα μας.