ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΣΥΜΦΙΛΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Η σημερινή διακυβέρνηση επιδεικνύει ακόμα μία φορά πρωτοφανή ασέβεια προς τον ανεξάρτητο θεσμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Με κραυγαλέες αντιφάσεις, οι Κυβερνώντες επιχειρούν μάταια να διαψεύσουν και να υποβιβάσουν το βάρος διαδοχικών εκθέσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το αμαρτωλό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Με λύπη μου διαπιστώνω εδώ και αρκετό καιρό ότι οι σημερινοί Κυβερνώντες, όσοι τους υπηρέτησαν και όσοι τους υπηρετούν, όσοι τους στήριξαν και όσοι τους στηρίζουν, έχουν συμφιλιωθεί με το σημερινό ντροπιαστικό επίπεδο διαφθοράς στον τόπο μας, που εκθέτει και ντροπιάζει την πατρίδα μας ανεπανόρθωτα.

Όσο και να επιχειρεί η διακυβέρνηση του τόπου να κάνει το μαύρο άσπρο, η πικρή αλήθεια είναι εκεί και κανείς δεν μπορεί να την αμφισβητήσει. Το σκάνδαλο των πολιτογραφήσεων φέρει τη σφραγίδα της σημερινής διακυβέρνησης καθώς και τις υπογραφές όσων συμμετείχαν στο Υπουργικό Συμβούλιο. Καλό θα ήταν, με θάρρος και τόλμη, να παραδεχθούν τη συνενοχή τους σε ακόμα ένα έγκλημα διαφθοράς και να ζητήσουν μία ειλικρινή συγνώμη από τους έντιμους πολίτες αυτού του τόπου.

Ισάξια πρόκληση απέναντι σ’ όλους τους έντιμους πολίτες της Κύπρου, αποτελεί και η εκκωφαντική σιωπή της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία είχε υποχρέωση από την πρώτη στιγμή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ως ανεξάρτητος Θεσμός του κράτους και να κινηθεί αυτεπάγγελτα διατάζοντας άμεση έρευνα.

Επαναλαμβάνω και πάλι, ότι η σημερινή διεφθαρμένη διακυβέρνηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει ούτε συνέχεια ούτε και συνεχιστή. Κανένας που δήλωσε προκλητικά ότι η σημερινή διακυβέρνηση δεν είναι διεφθαρμένη και τα διαβατήρια της ντροπής φέρουν την υπογραφή του, δεν θα μπορέσει ούτε και θα θελήσει να συγκρουστεί με τη διαπλοκή. Κανένας που στηρίζει μέχρι σήμερα την αναξιόπιστη και ανειλικρινή αυτή διακυβέρνηση, δεν μπορεί να δηλώνει αξιόπιστος.

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από μία γνήσια ανεξάρτητη, δοκιμασμένα και αποδεδειγμένα έντιμη ηγεσία, η οποία δεν θα φέρει εξαρτήσεις και βαρίδια από κανέναν. Μόνο μία ηγεσία μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να ξαναφέρει την ελπίδα και την περηφάνια στο λαό μας. Η ευθύνη για μια τέτοια προοπτική βαραίνει όλους μας.