ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΘΩΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Η απόφαση του Προέδρου του Δ.Σ του ΟΑΥ Θωμά Αντωνίου, να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του ΠτΔ είναι μία πολύ δυσάρεστη εξέλιξη η οποία πρέπει και υπάρχει τρόπος να αποτραπεί.

Ο κ.Αντωνίου έχει ομολογουμένως προσφέρει σημαντικότατο έργο τόσο στον ΟΑΥ όσο και στην προσπάθεια να λειτουργήσει αποδοτικά και προς όφελος των πολιτών το ΓεΣΥ, και θα ήταν τραγικό και ανεπανόρθωτο χτύπημα στο σύστημα να αφεθούν εκείνοι που απεργάζονται την κατάρρευση του ΓεΣΥ και τον έχουν επί σκοπού στοχοποιήσει, να πετύχουν την απομάκρυνση του από την θέση του.

Η υπόσκαψη του κ.Αντωνίου και η εξώθηση του σε παραίτηση με απαράδεκτες, ανοίκειες και ανήθικες επιθέσεις εναντίον του και της οικογένειας του, είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχουν προσωπικά κίνητρα, αλλά αποσκοπούν στο να τον απομακρύνουν από την Προεδρία του ΟΑΥ, για να διευκολυνθεί και επιτευχθεί η άλωση και του Οργανισμού και του ΓεΣΥ.

Κατανοούμε την προσωπική πικρία και απογοήτευση του κ.Αντωνίου, όμως θεωρούμε ότι όπως έδωσε μέχρι σήμερα με μεγάλη επιτυχία μάχες για την προστασία του ΓεΣΥ, το ίδιο πρέπει να κάνει και σήμερα, μη διευκολύνοντας όσους τον θέλουν εκτός ΟΑΥ.

Το ΓεΣΥ βρίσκεται σε κρίσιμο και καθοριστικό για το μέλλον και την φιλοσοφία του σταυροδρόμι και θεωρούμε επιβαλλόμενη όσο ποτέ άλλοτε την παρουσία του κ.Αντωνίου στην Προεδρία του νευραλγικής σημασίας Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Γι΄ αυτό καλούμε και τον κ.Αντωνίου να κάνει δεύτερες σκέψεις αλλά κυρίως τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να δράσει αποφασιστικά και χωρίς άλλες καθυστερήσεις και δικαιολογίες, να προτάξει ασπίδα προστασίας και στον κ.Αντωνίου και στο ΓεΣΥ, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι το «δεν θα γίνω παιδοκτόνος» δεν είναι απλά ένα εύηχο σύνθημα, αλλά συνοδεύεται και από τις απαραίτητες πράξεις και ενέργειες, προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος όσον αφορά το θέμα ασυμβίβαστου που τίθεται από κάποιους για τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΟΑΥ, θεωρούμε ότι ο κ.Αντωνίου και ο ΟΑΥ – αν και το ξεκαθάρισαν ήδη από την πρώτη στιγμή -, οφείλουν να επαναβεβαιώσουν ότι ο κ.Αντωνίου με δική του απόφαση απείχε από οποιαδήποτε απόφαση ή πράξη του Οργανισμού είχε σχέση με τον επαγγελματικό τομέα της συζύγου του.

Παράλληλα για να κλείσει κάθε κακοήθες στόμα, ο κ.Αντωνίου θα μπορούσε να ζητήσει από την σύζυγο του να τερματίσει την συνεργασία της με το ΓεΣΥ, ως πάροχος.