ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ: ΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ, ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Η μαύρη επέτειος του προδοτικού πραξικοπήματος του Ιούλη του 1974, αποτελεί κάθε χρονιά μαχαιριά στην καρδιά κάθε πατριώτη.

Η μέρα που οι υποκινούμενοι από ξένα κέντρα και υποβοηθούμενοι από την Ελληνική χούντα άφρονες, κατέλυσαν τη δημοκρατία και τη Συνταγματική τάξη, αιματοκύλισαν την Κύπρο και άνοιξαν την κερκόπορτα στον Αττίλα, έχει καταγραφεί ως η μελανότερη σελίδα στην Ιστορία μας και δεν θα σβήσει από τις μνήμες ποτέ, όσα χρόνια και αν περάσουν.

Αυτό οφείλουμε ως ελάχιστη τιμή και ευγνωμοσύνη σε όσους θυσιάστηκαν ηρωικά, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα, αλλά και για να διδασκόμαστε από τις ολέθριες συνέπειες εκείνης της προδοσίας που βιώνουμε μέχρι και σήμερα και να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν ποτέ ανάλογα και αντίστοιχα εγκλήματα, σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας.

48 δίσεκτα χρόνια από τότε, βιώνουμε και πάλι κρίσιμες και καθοριστικές για το παρόν και μέλλον του τόπου, στιγμές.

Η απειλούμενη οριστικοποίηση της διχοτόμησης και ο κίνδυνος των δύο κρατών, επιβάλλουν όσο ποτέ άλλωστε να αφήσουμε κατά μέρος εσωτερικούς διχασμούς, υπερφίαλες πολιτικές και λεονταρισμούς και να σφυρηλατήσουμε την μέγιστη δυνατή ενότητα για την σωτηρία και επανένωση της πατρίδας μας.

Λευκωσία 15 Ιουλίου 2022