ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Απόλυτα δικαιολογημένη η αγανάκτηση και οι έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων των κοινοτήτων Βασιλικού, για την άκρατη περιβαλλοντική επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής τους.

Με ευθύνη της κυβέρνησης η περιοχή, παρά την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της, έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε «γκέτο» βαριών και επικίνδυνων βιομηχανικών μονάδων και σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, με αποτέλεσμα και η υγεία και οι ζωές των κατοίκων να εκτίθενται καθημερινά σε τεράστιους κινδύνους, αλλά και οι περιουσίες και οι κοινότητες τους να μην μπορούν να αναπτυχθούν, για την ευρύτερη ευημερία τους.

Είναι δε οξύμωρο και απαράδεκτο την ώρα που εισάγουμε και υλοποιούμε το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓεΣΥ), με άλλες επιλογές και αποφάσεις, να υποσκάπτουμε την υγεία των πολιτών.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν κάνει τεράστια υπομονή, έχουν εισπράξει κατά καιρούς υποσχέσεις για αποσυμφόρησή της περιοχής, όμως αντί αυτού βλέπουν την κατάσταση να χειροτερεύει συνεχώς, με αποτέλεσμα η σταγόνα να έχει ξεχειλίσει δικαιολογημένα.

Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράσταση μας στους κατοίκους της περιοχής και δεσμευόμαστε, όπως σε συνεννόηση με τις κοινοτικές αρχές και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και φορείς, αναλάβουμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για εξεύρεση άμεσων και αποτελεσματικών λύσεων.

20 Ιουνίου 2022