ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ: ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΒΕΡΩΦ ΓΙΑ DEBATES

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Χαιρετίζω και αποδέχομαι την δημόσια πρόσκληση του συνυποψήφιου μου για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, για την άμεση έναρξη τηλεοπτικών συζητήσεων (debates) ανάμεσα σε όλους τους υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να ακούσουν και συγκρίνουν, χωρίς αποκλεισμούς και διαχωρισμούς, τις θέσεις και απόψεις ολονών μας.

Αυτή ήταν άλλωστε και δική μου πρόταση για την οποία με επιστολή μου προς όλους τους υπόλοιπους ανεξάρτητους υποψήφιους εισηγήθηκα την ανάληψη κοινών διαβημάτων και πρωτοβουλιών.

Συμφωνώ επίσης με τον κ.Νεοφύτου, ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν μπορεί να διεξάγεται μόνο μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, από προσωπικούς μονολόγους ή με υποψηφίους αποκρυπτόμενους από τον λαό.

Ήταν και είναι πεποίθησή μου ότι ο δημόσιος και ανοικτός διάλογος, η ανταλλαγή επιχειρημάτων και απόψεων και η καλώς νοούμενη πολιτική αντιπαράθεση θέσεων και ιδεών, αποτελεί συστατικό στοιχείο κάθε προηγμένης δημοκρατίας, υποχρέωση κάθε προσώπου που διεκδικεί δημόσιο αξίωμα αλλά και δικαίωμα των πολιτών, που ουδείς μπορεί να αρνείται.

Επαναλαμβάνω την ετοιμότητά μου να συμμετάσχω ανά πάσα στιγμή σε τέτοιου είδους τηλεοπτικές συζητήσεις και αναμένω τη θετική ανταπόκριση και όλων των υπολοίπων συνυποψηφίων μας.

Καλώ ταυτόχρονα το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και όλους τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, όπως προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες διευθετήσεις για διοργάνωση τέτοιων debates, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά και έμπρακτα στην σφαιρική ενημέρωση των πολιτών αλλά και στον εμπλουτισμό της δημοκρατίας στον τόπο.