ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ – ΔΗΣΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Η νέα έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις διαδικασίες πώλησης του Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα επαναφέρει και αποδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης στη τελική διάλυση του Συνεργατισμού, αλλά και ότι οι σκανδαλώδεις χειρισμοί της στο θέμα, αποτελούν μνημείο διαφθοράς, αδιάφανων διαδικασιών, αλλά και αδικαιολόγητης επιβάρυνσης των δημόσιων ταμείων με εκατομμύρια ευρώ.

Επιβεβαιώνει επίσης ότι απώτερος στόχος της κυβέρνησης ήταν το ξεπούλημα του Συνεργατισμού ο οποίος για χρόνια υπήρξε το μεγάλο στήριγμα των εργαζομένων, των αγροτών και γενικά των μεσαίων και χαμηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων του κυπριακού λαού.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ θυσίασε τον Συνεργατισμό για να ευνοήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, αδιαφορώντας πλήρως για τις καταστροφικές συνέπειες που αυτό θα είχε στο λαό και την οικονομία μας.

Η απουσία του Συνεργατισμού καθίσταται ιδιαίτερα αισθητή στην σημερινή δυσχερή οικονομική συγκυρία εξ αιτίας της πανδημίας, του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης που έχουν φέρει μεγάλη μερίδα του λαού μας στα όρια της φτωχοποίησης και εκατοντάδες επιχειρήσεις, είτε στο οριστικό κλείσιμο, είτε πολύ κοντά σε αυτό.

Και όμως η κυβέρνηση που φέρει την αποκλειστική ευθύνη γι΄αυτή την εξέλιξη, αντί να λογοδοτήσει, έχει και το θράσος να ζητά ανανέωση της καταστροφικής για τον τόπο θητείας της στις Προεδρικές του 2023.

Μοναδική ελπίδα για όλους μας ο τερματισμός μέσα από την κάλπη των επερχόμενων Προεδρικών Εκλογών της παρούσας αμαρτωλής διακυβέρνησης και η ανάληψη των ινίων της χώρας από ένα αδιάφθορο και με όραμα Πρόεδρο, ο οποίος να προάγει την ενότητα του λαού και να μπορέσει σε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να σχηματίσει μία κυβέρνηση συλλογικής ευθύνης, η οποία διαθέτοντας και την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να ξαναβάλει την χώρα στον δρόμο της χρηστής διοίκησης, της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Λευκωσία 28 Απριλίου 2022